BRIGHTLY
Brightly Works Blog
About Brightly Works

Datan hyödyntämisen ja älykkäiden digitaalisten palvelujen asiantuntija - Brightly Works

pilvi, data, web, AWS, Azure, Google Cloud, Snowflake, Python, Node, React
Kun on tehnyt yli 20-vuotta töitä erilaisten ohjelmistojen ja järjestelmien parissa ja taas kerran löytää sellaisen mission, jota haluaa edistää kovalla draivilla ja yrittäjän asenteella niin tuotoksena siitä syntyy uusi yritys, Brightly Works Oy.

Tässä hieman taustaa sekä minusta että millaisilla ajatuksilla yritystä lähdetään kehittämään. Olen saanut aiemmin työkennellä erilaisissa yrityksissä ja kaikista olen oppinut todella paljon. Aikanaan Buscomilla opin koodaamaan, suunnittelemaan ja sain ensikosketuksen tiimien johtamiseen. Sen jälkeen tieni vei Tiedon Healthcare yksikköön, jossa tärkeimmät opit tulivat johtamiseen loistavan mentorin Arto Ryyminin kautta ja lisäksi opettavaista oli lukuisat asiakastapaamiset etenkin Ruotsissa ja offshore-toiminnan käynnistäminen Intiaan. Sen jälkeen siipiä kasvatettiin yhdessä veljeni Pasin kanssa start-upissa, joka oli social-commerce-pioneeri luoden ainakin Suomen, jollei jopa Euroopan ensimmäisen Facebook-verkkokaupan ja laajentaen siitä mediatalojen kansainväliseksi verkkokauppakeskus-platformiksi. Tämän aikana päivitin omat koodaustaitoni web- ja pilviaikaan ja opin taas paljon lisää asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisestä. Matkani jatkui Polar Electrolle, joka tarjosi mielenkiintoisen työpaikan itsellekin läheisellä toimialalla ja siellä rakensin noin 200 ihmistä työllistäneen softakehitysyksikön. Softakehityksen kapasiteetin skaalaus muutamista kymmenistä satoihin työntekijöihin oli haastavaa ja etenkin kehityksen tehokkuuden ylläpitäminen tuotti harmaita hiuksia. Siitä oppina se, että mahdollisimman itsenäiset tiimit, jotka voivat tehdä koko toiminnallisuuden tuotantoon asti odottamatta ketään muuta, ovat olleet minun tahtotilassa tästä ajasta eteenpäin. Polarilla sain myös ensimmäiset kokemukset Big Datasta ja niiden kokemusten innoittamana lähdin rakentamaan uraa data- ja pilviarkkitehtina. Tällä saralla pääsin suunnittelemaan ja tekemään Bitfactorilla useita Suomen edistyksellisimpiä pilvipohjaisia data alustoja ja digitaalisia palvelukokonaisuuksia monien Suomen Top-100 yritysten kanssa. Teknisellä puolella kompetenssi on kasvanut ennenkaikkea data- ja pilviteknologioissa, joiden kehitys on ollut huimaa viimeisinä vuosina. Tärkeää onkin huomata, että se miten asiat teki vuosi sitten, ei ehkä ole paras tapa tehdä niitä tänä päivänä. Minulla oli myös iso rooli Bitfactorin data & analytiikkaliiketoiminnan rakentamisessa ja tässä työssä opin kuuntelemaan asiakkaita ja suunnittelemaan heidän tarpeiden pohjalta parhaan teknisen ratkaisun ja ehdotuksen miten kannattaa edetä.


Yksi hieno asia, jota olen saanut seurata jokaisessa aiemmassa työpaikassani, on ihmisten halu kehittyä ja onnistua. Vastuu kasvattaa. Ja onnistumiset ruokkivat motivaatiota. Tässä esimiehillä ja työkavereilla on tärkeä rooli, antaa tukea tarvittaessa, palautetta miten on mennyt ja kiitosta silloin kun sen on ansainnut. Tärkeää on myös kuunnella toisia, ottaa huomioon erilaiset mielipiteet ja pyrkiä löytämään kaikille sopiva ratkaisu rakentavasti. Ja tietenkin oppia toisilta.


Brightly rakentuu näiden edellämainittujen kokemusten ja ajatusten pohjalle. Halutaan ymmärtää asiakasta, luoda heille polku datan ja tulevaisuuden älykkäiden digitaalisten palvelujen hyödyntämiseen kilpailuedun kasvattamisessa ja toiminnan tehostamisessa. Käytämme projekteissamme asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvia pilvi- data- ja web-teknologioita (AWS, Azure, Google Cloud, Snowflake, Python, Node, React) ja varmistamme että tekeminen toimii ketterästi. Työntekijöillemme haluamme olla avoin ja reilu. Ja haluamme, että kaikki meillä oppivat uutta ja sparraavat toisiaan yhä parempiin suorituksiin.

Tästä alkavalla matkalla meillä on tukena ja kumppanina Reaktor, joka tarjoaa meille nopean kasvun ja kehittymisen edellytykset. Aluksi toimintamme keskittyy pääkaupunkiseudulle, mutta rahkeiden riittäessä tulemme tähyämään myös kansainvälisille markkinoille. Tavoitteet ovat siis korkealla ja töitä riittää.

Etsimme nyt joukkoomme innokasta, mukavaa myyjää ja useita data-/sw-arkkitehteja, data engineerejä ja backend-/frontend-/full stack-devaajia, joilla on kiinnostus ja draivi tehdä data-pohjaisia älykkäitä palveluita Suomen suurimmille ja innovatiivisimmille yrityksille.